Välkommen till Nynäshamnsbostäder!

Registrera dig i kön
Lediga bostäder
Felanmälan

NÄR DU FLYTTAR UT

Nedan hittar du information du behöver känna till när det är dags att flytta ut från någon av Nynäshamnsbostäders lägenheter.

Uppsägning

Vi vill att du säger upp lägenheten skriftligt. På ditt kontrakt finns en rad för uppsägning alternativt att du mailar till uthyrningen@nynasbo.se. Om du hyr exempelvis garage, parkeringsplats eller förråd upphör kontraktet automatiskt i samband med uppsägningen.

Tänk på att ditt konto stängs ner och din kötid nollställs när du säger upp ditt hyresavtal (gäller inte om du flyttar inom oss).

Uppsägningstiden är 3 kalendermånader. Under denna period måste du betala hyra som vanligt.

Exempel: Säger du upp ditt hyresavtal den 10 januari är uppsägningstiden februari, mars och april. Hyresavtalet upphör att gälla den 30 april.

Visning av din lägenhet under uppsägningstiden

När vi har tagit emot din uppsägning och registrerat den, kommer vi att publicera din lägenhet på hemsidan för att kunna hyra ut den igen. Du är skyldig att visa lägenheten för ny hyresgäst. Om du inte har möjlighet att visa lägenheten, kontakta uthyrningen så hjälper vi dig.

Besiktning

När lägenheten är uppsagd kommer du att få en tid för besiktning av lägenheten. Du bör vara hemma vid besiktningen, vi går inte in i din lägenhet utan din tillåtelse. Om det visar sig att det finns skador i lägenheten som du själv har orsakat kan du få betala för dessa. Alternativt kan du själv återställa lägenheten i det skick din besiktningsman och du har kommit överens om.

Flyttstädning

När du lämnar din lägenhet ska den vara noggrant städad. Följ checklistan du får med din avflyttningsbekräftelse. Du kontaktar din områdesansvarige för att göra upp om en städbesiktningsstid och få ett sk städbesiktningsprotokoll. Om den inte är välstädad när den nya hyresgästen flyttar in kan du efterhand bli tvungen att betala för den städning som måste göras.

Läs eller skriv ut broschyren BESIKTNING OCH FLYTTSTÄDNING

Nycklar

För att lämna in nycklar måste du ha en godkänd flyttstädning och lämna in städbesiktningsprotokollet som du får av din områdesansvarige. Nycklarna måste vara oss tillhanda senast kl.12 den första vardagen efter att hyresavtalet löpt ut.

Utflyttningsdagen

Utflyttningsdagen är den första vardagen i månaden. Infaller den första under en helg är flyttdagen den första vardagen i månaden. Utflyttningen ska vara klar kl 12:00, lägenheten och förråd ska vara tömda och städade och nycklarna ska vara återlämnade till kontoret på Lövlundsvägen 8A i Nynäshamn.

I samband med att kontraktet löper ut så nollställs din kötid. För att inte bli avaktiverad så krävs att du gör en ny inloggning inom 12 månader och sedan 1 ggr/år.

Viktigt, avaktivera TV-boxen

För att slippa att få obehagliga överraskningar i form av räkningar från TELIA så måste man vid avflyttning avaktivera tv-boxen innan man flyttar. Om man inte avaktiverar boxen kan nästa hyresgäst beställa filmer etc i ditt namn eftersom koden är kopplad till ditt personnummer.

Gör så här:

1) Tryck på "meny" på fjärrkontrollen till tv-boxen.
2) Bläddra fram till "inställningar"
3) Välj "systeminställningar - ta bort användarkoder.
4) Ring TELIA på tel 90400 för att säga upp koden.

Koderna är kopplade till lägenheten och ditt personnummer. Den nya hyresgästen kan alltså inte beställa sin kod till boxen om du inte ringt TELIA och sagt upp din kod

Ny i Sverige? New in Sweden?

På Skatteverket finns översatta filmer med information om flyttanmälan och folkbokföring som kan ge dig bra information. Gå in på www.skatteverket.se/nyisverige

Skatteverket has information in several languages to help you with your move. Visit www.skatteverket.se/nyisverige

Byter du lägenhet inom Nynäshamnsbostäder och ska flytta in och ut på samma dag? Här finns tips!
Vårt forum